SPORTVOEDING

Als sportdiëtiste volgde ik het afgelopen jaar de opleiding VOEDING BIJ SPORT aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Dit geeft mij de nodige bagage om me als sportdiëtiste te richten op sporters uit allerlei sportdisciplines, zijnde van duursport tot krachtsport tot teamsport.


Daarnaast werk ik met een wetenschappelijk betrouwbaar BIVA-toestel (Bio Impedantie Vector analyse). Dit toestel is in staat om een volledige lichaamsanalyse uit te voeren. Het geeft een betrouwbare indicatie over volgende parameters:

  • De vetmassa
  • De spiermassa, zowel rondom armen en benen als skeletaal.
  • Het vochtgehalte in het lichaam gemeten, zowel intra-als extracellulair.
  • Info over de bodycelmassa = de kwaliteit en kwantiteit van de lichaamscellen, waardoor we meer info krijgen over de voedingstoestand van de persoon


Deze informatie in combinatie met de gegevens verkregen uit de volledige voedingsanalyse, geven mij voldoende info om een gericht voedingsplan op te stellen, aangepast aan de behoeften en gewoonten van elke sporter.


Hoe verloopt een begeleiding?


Eerst maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek luister ik graag naar jouw vragen en noden. Ook voeren we een eerste BIVA-meting uit, die al heel wat informatie geeft over je lichaamssamenstelling, zodat we al gericht een doel kunnen bepalen.


Tijdens de tweede consultatie maken we een volledige voedingsanalyse en voeren we een tweede BIVA-meting uit.


Met al die informatie ga ik als sportdiëtiste aan de slag voor de opmaak van een persoonlijk sportvoedingsplan. Tijdens de derde consultatie wordt dit plan uitvoerig besproken en worden er tips gegeven over de mogelijke aanpak. Er gebeurt een derde BIVA-meting, zodat ik voldoende informatie heb om een gerichte lichaamsanalyse te doen.


Daarna kunnen vervolgconsultaties gepland worden, naargelang de vragen en noden van de sporter.


Tarieven en terugbetaling


- BIVA-meting + bespreking van de lichaamsanalyse = €50

- individueel sportvoedingsplan (3 consultaties + 3 BIVA-metingen) = €250

Gezien ik als diëtiste erkend ben door het RIZIV, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming voor voedingsadvies door uw ziekenfonds. Voor iedere mutualiteit gelden echter andere voorwaarden. Voor meer informatie, neem contact op met je eigen ziekenfonds.

Inschrijven kan ook door een mail te sturen
naar marianne.cuyvers@gezondzen.be of via 0476 25 52 62.

We doen het samen, stap voor stap!

CONTACT

SPORTVOEDING

ADRES 

Seppendijk 39, 2440 Geel

TELEFOON 

Marianne: 0476 25 52 61 - 014 59 13 01