ERGONOMIE

OP HET WERK

Kathleen heeft door vele jaren praktijkervaring als ergotherapeut en masseuse een goed zicht op het menselijk lichaam. Omdat we zoveel uren per dag op het werk zijn, moet de relatie tussen mens en werk goed op mekaar ingesteld zijn. Dat brengt ons tot ergonomie, het optimaliseren van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit wil zeggen:

  • het werk aanpassen: werkmateriaal, werkmethodes …
  • de mens aanpassen: educatie van ergonomische principes ...


Ergonomie is een wetenschappelijke studie die als hoofddoel heeft dat werknemers zich goed voelen op hun werk, daardoor productiever zijn en minder ziek worden.


Een opleiding ergonomie bevat een stuk theorie waarbij deelnemers notie krijgen van o.a. de werking van de rug, de ergonomische principes en de theorie rond heffen en tillen. Daarnaast is er ook een praktisch deel waarbij de technieken worden ingeoefend en waarbij praktisch advies gegeven kan worden over de werkomgeving (vb. aanpassen bureaus).


Door je werknemers op te leiden volgens de ergonomische principes, werk je mee aan een Gezond Zen bedrijf. En het kan natuurlijk nog meer Gezond Zen als we Marianne erbij halen voor voedingsadvies! Opties genoeg…


We horen graag meer van jou…