WIE ZIJN WE

MARIANNE CUYVERS


In 1999 studeerde ik af als bachelor in de Voedings-en dieetkunde aan de KH Leuven. Daarna ben ik 10 jaar actief geweest als zelfstandige diëtiste. Deze job combineerde ik met een halftijdse betrekking in het onderwijs. Door de komst van mijn drie kids, heb ik mijn zelfstandig bijberoep een tijdje op pauze gezet en ben ik enkel als leerkracht actief gebleven.


Op school geef ik al jaren voedingslessen en organiseren we projecten voor verschillende doelgroepen. Ik probeer steeds een sfeer van betrokkenheid en welbevinden van mijn leerlingen na te streven omdat ik geloof dat dat nodig is voor een optimale ontwikkeling. Motivatie is zeer belangrijk om doelen in je leven te bereiken. 


Nu mijn kinderen wat groter worden, kriebelt het meer dan ooit om me helemaal te geven voor een eigen praktijk! Ook daarvoor school ik me bij in de uitgebreide wereld van de sportvoeding en in het toepassen van een BIVA-toestel. Dit toestel meet heel wat parameters in je lichaam, zoals vetgehalte, vochtgehalte en spiermassa. Deze parameters zijn belangrijk in de analyse van je lichaamsgewicht. Hierdoor kan ik mensen veel gerichter voedingsadvies geven en dieetaanpassingen doen. 


Samen met Kathleen heb ik het doel om mensen gelukkig te maken en zich goed te doen voelen in hun vel. Belangrijk hierbij is dat we tijd en ruimte maken voor je eigen lichaam, je eigen gezondheid zodat je krachtiger in het leven staat.


‘We eten allemaal minstens drie keer per dag. Onze voeding heeft dan ook een hele invloed op onze gezondheid en welbevinden.'

KATHLEEN JANSSEN


Mijn opleiding bachelor in de Ergotherapie volgde ik aan Thomas More in Geel en beëindigde ik in 2006. Datzelfde jaar ben ik gestart met werken als ergotherapeute op de revalidatie van Az St. Dimpna in Geel. Tot 2019 heb ik er met veel plezier therapie gegeven aan mensen met allerlei orthopedische en neurologische problemen.


Mijn interesse in het menselijk lichaam voltrok zich op allerlei gebieden. Daardoor ben ik vanaf 2008 diverse cursussen gaan volgen: ontspanningsmassage, nek- en hoofdmassage, shiatsu, dieptemassage… Ook in de Oosterse geneeskunde heb ik me enigszins verdiept. In de Karel de Grote Hogeschool volgde ik 3 jaar de opleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen met als keuzevak Tuina (Oosterse massage bij volwassenen en kinderen) en Qigong (Oosterse bewegingsleer). Tot slot volgde ik een opleiding als EFT- therapeut, gebaseerd op de Germaanse Geneeskunde. Emotional freedom techniques is een waardevolle techniek om diepe trauma’s los te laten.


In mijn massagepraktijk, Relax Zen, geef ik diepgaande of ontspannende massages waarbij je helemaal tot rust kan komen. Geef me gerust een seintje indien je hierover meer informatie wenst.


In 2019, toen ons gezin compleet werd met ons derde zoontje, heb ik ervoor gekozen om huismoeder te zijn. Maar al gauw kwam weer de zin in een uitdaging en zo is dit project met Marianne gegroeid. We hebben er samen heel veel zin in om mensen te begeleiden naar een gezond leven. Ik wil voornamelijk duidelijk maken waarom de mentale gezondheid zo belangrijk is. Want geloof me… een lichaam en geest in balans, doet wonderen!


Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem contact op met Kathleen of Marianne.